keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Owliet ja Bombadilit

Tai oikeastaan vain yksi Bombadil, toinen on vielä kerällä ;) Aloitetaan kuitenkin noista Owlieista, kun ovat kerran valmiit kokonaan. Tänän syksynä vaikuttaisi olevan pöllöbuumi, ja minäkin siihen malliin ihastuin. Ohje Ravelrystä ja ilmainen sellainen. http://www.ravelry.com/patterns/library/owlie-socks Taitaa olla syksyn suosituin, ainakin tuolla Facen Voihan villasukka!-ryhmässä, sieltä itsekin idean sain. Tuosta on myös kämmekkäille ohje, semmoiset on kyllä pakko kanssa tehdä.On tuo omien jalkojen kuvaaminen kanssa yksi taiteenlaji, voi sitä vääntelyn määrää :D
 Lankana oli SNY:ltä saamani keltainen Maija, ihanan pehmoista ja mukavaa kutoa. Kokeilin nyt myös ekaa kertaa kahta sukkaa yhtäaikaa pyöröpuikoilla. Aloitus oli varresta päin. Sain kudottua ne kantapäihin asti, ne mukaanlukien mutta terää en enää saanut veivattua yhtäaikaa joten päätin ottaa ne erilleen. Toinen sukka on sitten kudottu neljällä puikolla loppuun ja toinen niillä pyöröillä. Tykkäsin kyllä ylipäätään sukkaa tehdä pyöröillä, katsotaan siirrynkö niihin kokonaan mutta tuo yhtäaikaa tekeminen oli kuitenkin sen verran temppuja vaativaa että nopeammin sain kumminkin kun tein erikseen. Tiedä sitten olisko helpompaa kun olisi yksinkertaisempi malli. Mietin esim. raidallisia ja yhtäaikaa kudottavia niin tuskanhiki tuli jo ajatellessa....Tässähän tuli myös ekaa kertaa kokeiltua tuo helmien sijoittaminen neuloessa, yllättävän näppärästi se onnistuikin, ohjeen mukaan hammaslangalla (!) vaikkei ihan sitä merkkiä ollutkaan mitä piti. Se neuvo on myös tuon ohjeen mukana Ravelryssä. Joten käsinpestävät ovat nyt sitten, vaikka lanka olisikin konepesun kestävää. Kantapäästä tuli omasta mielestä nätti, kun siihen läpyskään kudottiin tuota kuviota. Lankaa jäi kokonaiset 6 grammaa kummastakin kerästä, joten melko tarkkaan 50 grammaa per sukka menee :) Vähän alkoi ekan sukan kohdalla jännittämään että näinkö se loppuun asti edes riittää. Mutta onneksi riitti!

Bombadil-mallia olen myös halunnut jo pitkään kokeilla, on ollut sillä päässä olevalla to do-listalla. Pitäisköhän semmoinen muuten tehdä ihan lapullekin? Hmmm. Siinä oli vain se ongelma kun ohje oli varpaista aloitettuna. No, se ongelmahan poistui kun onnistuin tekemään semmoiset varpaista aloitetut aiemmin joten tadaa! Bombadilit aloitin sitten toisesta SNY:ltä saamasta langasta, eli siitä oranssista. Tuossa mallissa on todella kaunis lehtikuvio, ja sehän sopii näin ruskan aikaan tuohon oranssiin kuin nenä päähän.

 

 Tein tuohon varteen yhden mallikerran enemmän, eikä silti kovin pitkä tullut joten hyvä että tein. Menekki yhteen sukkaan 42 grammaa. Ohje sukkiin täältä: http://www.ullaneule.net/0307/ohjeet_bombadil.html Tykkään kyllä kovasti tuosta Maija-langasta, on niin pehmoista ja mukavaa kutoa. Kiitos siitäkin sny:lle että minulle tuon langan esitteli!

7 kommenttia:

 1. I h a n a t noi Owliet!! Munkin to do-listalla olleet pitkään, mutta kun ei, puikoilta tippuu jotain ihan muuta :)

  VastaaPoista
 2. Ihania sukkia on taas puikoiltasi pudonnut. Nuo pöllöt varsinkin ovat syötävän suloiset!

  VastaaPoista
 3. Kiitos paljon :) Nyt lähtikin vaihteeksi sitten pitsihuivi puikoille, saa nähdä milloin se valmistuu.

  VastaaPoista
 4. wau! Upeita sukkia ja voi tuota sinun käsialaa <3

  VastaaPoista
 5. Meidän perheessä on pitkään tykätty pöllöistä, mutta hauska buumi niistä on tullut. Multa on syksyllä jo kahdet pöllöaiheiset työt tilattu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pöllöt on kyllä mukavan näköisiä noissa töissä. Kiva blogi sinulla, lisäsin itselleni sen tuonne luettavien listalle :)

   Poista