lauantai 7. syyskuuta 2013

Ensimmäinen huivi vironvillasta valmis!

Tämä huivi on aloitettu kesälomalla jo, sitten tuli helteet eikä voinut sylissään tuota lämmintä villakasaa pitää joten jäi tauolle. Pari päivää sitten otin työn uudelleen esille sukkien jälkeen, eikä siitä lopulta paljoa puuttunutkaan. Huivi valmistui viime yönä, joten sain sen pingotukseen. Minulla kun ei ole mitään alustaa mihin pingottaa, niin lueskellessani jonkun blogia, sain sieltä idean pingottaa huivi sänkyyn. Tuonne petarin alle kun sen laittaa niin hyvin tasoittuu. Laitoin kyllä vierassänkyyn, eipä siinä paljoa makoile kuin koirat päällä. Tein kuten Ullan revontuliohjeessa lukee, eli liotin huuhteluainevedessä tunnin verran. (Ohjeessa lukee että vähintään puoli tuntia.) Ja sitten pingotukseen.

huivi pingotuksessa


On se kyllä ihan mielettömän värinen! Hehkuvat keltaiset, oranssit ja punaiset, oikein ruskan värit. Ohjeeksi löysin Ravelrystä tämän: http://www.ravelry.com/patterns/library/garden-of-alla-shawl
Tuossa alkuperäisessä ohjeessa huivi ei mielestäni ole kovinkaan kauniin värinen, varsinkaan tuolla erivärisellä reunuksella. Tuohon reunukseen oli olemassa vaihtoehtoinen ohje, käytin sitä. Malli itsessään on todella kaunis! Kokoa huiville tuli 180 x 78 cm, joten melko reilu huivihan siitä tuli. Lankaa kului 129 grammaa, vyyhdistä jäi vielä 102 grammaa. Siitähän jotain ihanaa vielä saa helposti. Tätä vironvillaa on hauska kutoa, siinä on lampaanvillan oma rasva vielä mukana, joten ei kädet kuivu. Yleensä saat olla käsiä rasvaamassa alvariinsa, eipä tarvitse tuon langan kanssa :) Seuraavaksi pitää keksiä ohje sille ihanalle lila-pinkille, joku poncho ehkä olisi kiva. Ainiin, vitosen pyöröillä kudoin.


huivin kärki

pakollinen pusikossa-roikutuskuva :)
3 kommenttia:

  1. Onpa mielettömän ihanan näköinen huivi! Niin herkullisen värinen ja mallikin on kaunis.

    VastaaPoista
  2. Kiitos sny! Joskus tuntuu että vaikeinta on löytää malli noille kauniille langoille, se mikä pitää olla juuri sille langalle. :)

    VastaaPoista