keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Lankojen tarkistuslaskenta

Tuli viimeksi mieleen että olisi mielenkiintoista saada tietää paljonko sitä lankaa lopulta vuodessa kuluu. Ja paljonko sitä on tullut hamstrattua nurkkiin. En omistanut keittiövaakaa millä voisi lankoja punnita, joten laitoin faceen kyselyä josko jollain olisi ylimääräinen. Ja voilá, hetken päästä jo vaaka oli tiedossa. Nopeaa toimintaa tuolla somessa. Muutamalla eurolla sain laitteen mitä kaveri ei enää tarvinnut koska oli voittanut toisen ja paremman vaa´an kilpailusta. Minulle riittää lankojen punnaamiseen tuokin vallan mainiosti. Sai taas mies ihmettelyn aihetta, että mitä se nyt niitten lankojensa kanssa touhuaa. Vähän se taisi mulle naureskellakin. Eipä siis mitään uutta :D

Tähän mennessä lankaa on kulunut yhteensä 2217 grammaa, eli on sitä nyt kuitenkin mennytkin vaikka on tullutkin. Eniten sukkiin, muutamaan huiviin ja parit kämmekkäät on tehty. Ihan kaikkia mitä on vuoden alusta tehnyt en enää muista, ja meneekö ne tämän vai viime vuoden puolelle mutta eipä niitä ole tuossa kokonaismäärässäkään.

Varastosta löytyy ohuita sukkalankoja 2602 grammaa, siinä on kokonaiset kerät ja nöttöset. Täällä monta ihanaa lankakerää huutelee kutojaansa, varsinkin yksi vyyhti Trekking Hand Art:ia. Ensimmäinen tuollainen kalliimpi lanka minkä olen ostanut, se odottaa "sitä täydellistä" mallia.

Paksumpia lankoja yhteensä 3375 grammaa, siinä on 7 täyttä kerää 7-veikkaa ja muita paksumpia lankoja mitä on kokonaisia keriä. Vajaita 7-veikkoja 865 grammaa tuosta määrästä. Niistä jämistä mulla on haaveena joskus tehdä itselle semmoiset Peppi Pitkätossu-sukat, kunhan saan sen projektin pois käsistäni.  Eihän niitä itse asiassa enää ole montaa paria tekemättä, 3 vai neljäkö se oli? Jipii! Plussan puolella ollaan kumminkin!

Jämistä olen virkannut myös afrikankukkapeittoa, se saattaa tulla valmiiksi jo vuonna 2050. Se onkin minun mökkiprojekti, virkkailen niitä nöttösiä kukiksi silloin harvoin kun mökille päästään kylään. Ainakin siitä tulee riemunkirjava :)

Vironvillaan hurahdin kun näin kauniin revontulihuivin netissä siitä langasta. Aivan mielettömiä värejä! Tilasin ensin pari vyyhtiä, ja kesällä kasvatin vironvilla-varastoa lisää Tallinnan reissulla. Sitä on nyt yhteensä 1370 grammaa. Ensimmäinen huivi tulossa, ei paljoa puutu enää. Jatkoin sitä itse asiassa nyt, noitten Kettusten jälkeen. Jotenkin tuntui että pitää saada välillä taukoa sukista. Olin aloittanut sen ennen kesän helteitä ja hetken kesti että löysin kohdan missä olen menossa kaaviosta, note to self: Vaikka kuvittelet että tätä jatkan huomenna, laita ylös missä olet menossa!!! Se huominen saattaa olla pidemmän ajan päässä kuin kuvitteletkaan ja sitten se paikka katoaa. Löytyi se paikka lopulta eilen tunnin miettimisen jälkeen. Helpommalla pääsee vaikka sillä yhdellä pikku ruksilla kaavion vieressä.

Huivilangoissa on mukana kaikki vähänkin sinne suuntaan menevät, pari kerää sitä ihanaa Zauberballia (tätä tekisi niiiiin mieli ostaa lisää eri väreissä) ja jotain Riihimäen vakuutusyhtiön vahinkovarastosta halvalla ostettua pampulalankaa. Hauskan näköistä sekin.

Kyllähän noissa kutomista hetkeksi riittää, uusia ei olisi ihan pakko ostaa. Pitäisiköhän laittaa itselle joku raja mikä pitää käyttää ennenkuin saa ostaa uusia? Joululahjoihin saan kulumaan ainakin jonkun verran, muutama lahja on kyllä valmiinakin. Niihin palkintosukkiin menee puolisen kiloa, muutamat muut sukat on tilauksessa myös. Tätä Opalin lankaa on ainakin pakko saada! Tuota mulla ei olekaan vielä minkäänlaisena, niissä on vaikka mitä vaihtoehtoja. Tuo Sweet and Spicy on ihan ällöttävän ihanaa. Hulluuttahan tämä onkin! Onneksi vaan lanka-sellaista :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti