torstai 26. joulukuuta 2013

Joulukalenterisukat valmiina


Viimeiset raidat valittiin näin: (kuvassa vasen sukka, keltaisen raidan jälkeen jatkuu loput raidat)
18. B-sukka: Haaveiden matkakohteen lipun väri. En keksinyt tähän mitään määrättyä maata, mutta rantalomalle jonnekin kauas tekisi mieli...joten veden väriä turkoosi-sinikirjavaa tähän kohtaan.
19. B  Se väri jonka värisistä lakanoista heräsi sinä aamuna. Pinkeistä :)

20. A Astiaston väri. No, minulla on vaalea astiasto jossa on mansikoita, kirsikoita, ja persikoita. Joten punakirjavaa. (kuvassa oikea sukka, farkunsinisen raidan jälkeen jatkuu)
21. A Pyydä työkaverilta/ystävältä/perheenjäseneltä väri. Arvasin kyllä etukäteen että työkaveri sanoo vihreä, taitaa olla hänen lempivärinsä-mutta se on ainoa väri mitä minulla ei ole ollenkaan! En ole jotenkin yhtään vihreän ystävä. Joten pyysin toisen värin, ja se oli keltainen. Sehän sopi :) Tässä oli muuten ainoa lanka jonka sain kulutettua kokonaan loppuun, joten käytin keskellä keltaisenkirjavaa lankaa raitana. Sekin melkein loppui, jäi niin pikkuinen myttynen että taidan heittää pois.

22. B Jalassa olevien sukkien väri. Sininen. Taas sitä kaunista Dropsin liukuvärjättyä lankaa.
23. B Lähimmän kirjan kansien väri. Oli kaksikin, toinen Dan Brownin Meteoriitti ja toinen Terry Pratchettin Muks! Molemmissa liilansävyinen kansi. Hassua. Liilaa siis.

24. A Lankavarastosi hallitsevin väri. No se pinkki.

Pinkillä tein myös B-sukan resorin sekä kantapään. Sopi siihen kuin nenä päähän, kärki samalla värillä myös.
A-sukan resori ja kantapää sitten liilalla, siinäkin yhdistyy kärjen liilaan. Jotain yhtenäistä tähän riemunkirjavuuteen!  Tulipa hassunhauskat Peppi Pitkätossu-sukat, semmoisista olen haaveillutkin mutten ole itselle ehtinyt tehdä. No nyt on, ja tosiaan randomisti valitut värit! Täytyy muistaa ensi vuonnakin tämä leikki, toivotaan että tulee, pikku vinkkinä sinne Missä neuloimme kerran-blogin suuntaan ;)

Tässä kantapäässä joutuikin käyttämään silmukointia, toista kertaa elämässä ylipäätään yritin silmukoida ja se eka kerta ei ollut kovin onnistunut. Löysin tämmöisen ohjeen, minkä voi tehdä kutoen ja tällä tulikin siisti! Laitetaas ohje talteen ja kiertoon, jos muutkin tuskailee saman asian kanssa: http://stitsailuja.blogspot.fi/2009/01/kykkipistoja-ei-kiitos.html
Tuo aftertought-heel olikin itse asiassa hauska ja helppo tapa tehdä kantapää. Tätähän voi käyttää useamminkin! Olen jostain saanut päähäni että ei tule nättiä näin, mutta tulipas kumminkin :)Lankoja sain kulumaan vain 101 grammaa. Sukathan ovat lopulta melkein polvipituiset. Itseä jäi häiritsemään tuo alun musta raita, vaikkei siihen kuulemma työkaverin mukaan kiinnitä huomiota. Minä tietysti koko aika just sitä kyttään :) Seuraavan kerran täytyy myös tehdä ihan saman paksuisista langoista, nuo muutama ohuempi tuolla seassa on pikkasen häiritseviä, tai sitten olis pitänyt olla ohuemmat puikot. Taidan olla taas liian pikkutarkka.

4 kommenttia:

 1. Vaikka sukat ovatkin varsin kirjavat, niin ne ovat kauniitkin. Sinun lankavarastosi on siis hyvin suunniteltu :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Taitaapi olla niin että määrätynväriset/sävyiset langat viehättävät. Kai ne siten sopivat hyvin yhteen. :)

  VastaaPoista
 3. Ihanan pirteät sukat niistä tuli!

  VastaaPoista
 4. Kauniit sukat, juuri tälläisiä tarvitaan pimeinä talvipäivinä.

  VastaaPoista