perjantai 30. elokuuta 2013

Vihreää ribbiä


Hmmm...ihan alkuun tuosta langan väristä. Minähän en ole mikään vihreän ylin ystävä, tuo näytti kuitenkin olevan ihan jees. Kerällä. Kun aloin sitä kutomaan niin johan muuttui mieli, en tosiaan tiedä mikä siinä on mutta en siitä hirveästi pidä. Kaikki värit jotenkin yksinään ihan ok, mutta sitten kun ne on yhdessä niin ei ollenkaan minun makuun. Tein sitten galluppia töissä ja muualla, ehkä omituisin kommentti omasta mielestä oli että sehän on söpö!?! Ei kyllä ihan ekana itselle tulisi se määre mieleen tuota sukkaa katsellessa. Yleisesti ottaen kaikki tykkäsi, eihän siinä sitten mitään. Tein sitten sukat valmiiksi :) Eihän ne itselle jäämässä olekaan.

Hirveän eriskummallista mallia tuo raitalanka ei vaadi, mutta ihan perussukkaakaan ei jaksa kutoa. Löysin Ravelrystä tämmöisen kun etsin jotain missä olisi sivussa palmikko. http://www.ravelry.com/projects/dreamersplace/kings-cross-socks-4  Näytti kauhean kivalta, ainoa ongelma oli sitten että lanka ohjeessa on paljon ohuempaa, joten piti soveltaa ja tehdä vaan sivussa kulkemaan yksi kuviorivi. Eihän se ihan hirveästi lopulta tuosta erotu, mutta olipa kutoessa jotain näperrettävää. Ihan kiva ribbi, tuota voisi kokeilla johonkin toisen väriseenkin lankaan. Ja ohuempaan että saisi mallin mukaan koko sukkaan.

 Loin 52 s. Muilla puikoilla 12 s, kuvion kohdalla 16. Joten kuvio asettuu sivuun ja jalkapöydän päälle osin. Ei siitä hullumpi noinkaan tullut. Helppokin kuvio, vaikka ensisilmäyksellä kuvasta näytti että teettää enemmän töitä. Yksinkertaisesti ensin neljä silmukkaa apupuikolle taakse, kudotaan seuraavat neljä niinkuin ne on eli 2o 2n, sitten apupuikolta 2o 2n. Seuraavat 4 s eteen, kudotaan taas se 2o 2n, sitten apupuikolta taas 2o 2n. Helppoa ja hauskaa ribbipalmikkoa! 12 kerrosta sileää ja joka 13. krs tuo palmikkokierros. Tein ribbiä kärkeen asti. Tykkäsin kyllä kutoa tätä mallia, joutuisaan tuli. Eikä se enää niin kamalalta näytä tuo värikään :D Raidat oli pakko yrittää kohdentaa, yleensä en niin tee mutta tässä on niin selkeät nuo erot että olisi ainakin itseä häirinnyt. Seuraavaksi on kudottava jotain kaunista!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti