sunnuntai 11. elokuuta 2013

Oranssit kirjoneulesukat = projektityö nro 1

Päätin ottaa itselleni projektin, siihen tulevista sukista mitkään ei jää itselleni vaan menevät kilpailuun palkinnoiksi. Hyvää tässä on se että sain mennä seuran rahoilla ostamaan lankaa! Ihme ettei lähtenyt mopo käsistä, ostin vain kahdeksan kerää 7-veikkaa ja nallea yhteensä, niistä pitäisi n. 10 paria sukkia saada aikaiseksi. Käytän omia varastoja lisäksi, saapahan samalla niitä langanloppuja käyttöön nurkista lojumasta. Plus että noista uusista langoista varmaan jää myös myttysiä, onpahan sitten taas erivärisiä niitäkin.

Ensimmäisiin sukkiin sain inspiraation Facebookin sivuilta löytyvään Käsityöterapiaa by Tättähäärä:stä. Aivan mahtavia värejä, malleja ja luovuutta löytyy täältä:
https://www.facebook.com/pages/K%C3%A4sity%C3%B6terapiaa-by-T%C3%A4tt%C3%A4h%C3%A4%C3%A4r%C3%A4/155242437958292?fref=ts

Nämä oranssit kirjoneulesukat on siis tehty kuvista katsottuna ja muokattuna hieman, tässä ohje jottei tartte laskea silmukoita ja kerroksia kuvasta jos innostuu tuollaiset tekemään:


Koko 37-39: 7-veikkaa, oranssi sekä polkka värinro 806. Loin 56 s kolmen ja puolen puikoille. Jos on tiukka käsiala, kannattaa käyttää joko isompia puikkoja tai laittaa enemmän silmukoita, itselläni on aika väljä käsiala. Kirjoneulehan ei jousta yhtä paljon. Joustin 3o 1n, 14 kerrosta.

Sen jälkeen 15 cm kirjoneuletta, kaikessa yksinkertaisuudessaan pystyraitaa 1 s oranssia, 1 s kirjavaa lankaa.

Vaihdetaan taas yksiväriseen, alkaa palmikkoneule. Puikolla on siis 14 s, josta ensin 2n, 10 o (josta muodostuu palmikko), 2n. Nilkkaan tulee vain yksi "käännös" joten näyttää lähinnä paksulta X:ltä. Vaikka palmikko muuten on 10 krs korkuinen, tähän tein alkuun vasta kuudennella kerroksella palmikon koska muuten olisi ollut niin "ahdas" eikä näyttänyt kivalta mun silmään enkä halunnut aloittaa sitä heti koska nilkasta olisi tullut ruma. Joka toinen palmikko kallistuu vasemmalle ja joka toinen oikealle. Kaksitoista kerrosta yhteensä oranssia, jonka jälkeen aloitin kantapään. Tein vahvistettuna koska sopii tähän "paksuun" malliin.

nilkan "x"

Jalkaterässä jatketaan jalkapöydän päälle palmikkoa, toinen kallistuu siis toiseen suuntaan ja toinen toiseen. Ei väliä kumpiin suuntiin, sehän on makuasia mistä tykkää. Eikä se ehkä maailmaa kaada jos menevät samaankin suuntaan, itse olen vähän semmoinen pilkuntarkka...Jalan alla ihan vaan sileää. Kavensin niin paljon tuosta pois että alapuolelle jää vain 12 silmukkaa per puikko, koska omalla käsialalla tulisi muuten liian löysät eivätkä istuisi kivasti jalkaan. Jalkapöydän päällä edelleen se 14 jotta palmikko pysyy samana.

Yhteensä 6 palmikonkiertoa myöhemmin alkaa kärki, kokonaan oikeaa. Tein ekaa kertaa tuollaisen kärjen, nimeltään nelitahokavennus. Ihan kivan näköinen, voi olla että sopisi paremmin ihan sileään malliin. Etupuoli vähän "kupruilee", mutta suoristuuhan se jalassa.


 Niistä tuli oikeastaan aika kivat, itse tykkäisin kyllä tuommoiset palkinnoksi saada :) Seuraavaksi jotain lilaa....

3 kommenttia:

 1. Aivan ihanat palmikkosukat! Ja tosi kivat värit, nam nam :)

  Kiva kun poikkesit tuolla minun luona, tule toistekin. Laitan tämän sinun blogin listalle, tulevia töitä odotellen :)

  Hyvää alkanutta viikkoa <3

  VastaaPoista
 2. Kiitos ensimmäisestä kommentista blogiini, kyllä minä olenkin sinun sivuillasi poikennut useamminkin vinkkiä hakemassa :) Hauskaa viikkoa sinullekin!

  VastaaPoista
 3. Täällähän tää vastaus mun "pikkasen" kireisiin sukanvarsiin löytyikin. :D No ei tarvii epäonnistua kahdesti.

  VastaaPoista