keskiviikko 28. elokuuta 2013

Punaiset kirjoneule/palmikot
Tykkäsin niistä oransseista sukista niin kovasti että ajattelinpa tehdä toiset samantapaiset, eri väreillä vain. Punaista sen olla pitää, joten sitäpä sitten ja mukaan mausteeksi harmaasävyistä Polkkaa. Seiska-veikkaa vieläkin. 56 silmukkaa, joustinta 14 krs 1n 3o. Pystyraitaa 15 cm, nilkkaan tällä kertaa joustinta 2 o 2 n, saman verran kerroksia kuin aloitukseen. Kavensin ennen nilkkaa tasaisin välimatkoin vain 1-ja 4-puikoilta 2 silmukkaa, jotta muotoutuu kauniimmin sekä kantalapusta tulee paremman kokoinen. Sitten olikin taas sen "oikean" palmikon löytämisen vuoro, ihan samanlaista en halunnut tehdä. Muistin tehneeni yksiin kämmekkäisiin kaunista palmikkoa, Dropsin sivuilta kävin sen ohjeen etsimässä ja sitäpä sitten laitettiin tulemaan.

Tätä kaaviota neljä kertaa jalkapöydän päälle. Mallikerrassa on 27 s, joten kavensin yhden pois. Kudoin tästä eteenpäin kolmella puikolla, helpompi nuo palmikonkierrot tehdä omasta mielestä ja näppärämpää kun se kuvio on samalla puikolla. Kun aloitin kärkikavennukset niin vaihdoin takaisin neljään puikkoon. Koko on 37-40, näistä tuli kyllä niin paljon oman maun mukaiset että voisi jättää vaikka kotiin ;)
oikea s oikealta puolelta
nurja s oikealta puolelta
siirrä 1 s apupuikolle työn taakse, 3 o, neulo apupuikon s nurin
siirrä 3 s apupuikolle työn eteen, 1 n, neulo apupuikon 3 s oikein
siirrä 3 s apupuikolle työn taakse, 3 o, neulo apupuikon 3 s oikein
siirrä 3 s apupuikolle työn eteen, 3 o, neulo apupuikon 3 s oikein


Nämä tämmöiset "kutoutuu" paljon nopeammin missä on joku "juju" kuin kutoisi ihan pelkkää suoraa vaan. On jotain laskemista ja räknäämistä siinä samalla, ja hups vaan kun on sukka valmis! Kärjen tein ilman palmikkoa. Jokohan nyt seuraavaksi tekisin ne kettusukat mitkä on mielessä kummitelleet?1 kommentti:

  1. Kauniit sukat olet taas tehnyt! Ja kiva kuulla, että kortti löysi tiensä perille.

    VastaaPoista