lauantai 30. marraskuuta 2013

Värjäilyä vapaapäivän ratoksi

Tilasin noita mehuja samasta paikkaa kuin viimeksikin, mutta lisäksi Englannista: Kool-aidWorldistä  Siellä kun oli noita Hawaiian Punch-merkkisiäkin, missä oli eri värejä kuin noissa mitä aiemmin olin tilannut. Mietin että kai ne samaa tavaraa on, ja värjää ihan yhtälailla. Värjäsihän ne. Tilasin vain kahta lilaa ja kahta vihreää. Olen aina vähän varovaisempi ensimmäisen tilauksen kanssa, kun ei tosiaan tiedä noista ulkomaisista jutuista miten luotettavia ne on. Sama kai se tietenkin on suomalaistenkin sivustojen kanssa, aina kaikki ei ole sitä miltä näyttää...Mutta tuolta tein siis tilauksen 19. päivä, kuplakuori oli postilaatikossa 29.11. joten ei mitään hirmunopeaa toimitusta, mutta en tiedä johtuiko se tästä kotimaan päästä, Itellan ongelmista johtuen. Perille tuli kumminkin!

Tällä kertaa valmisteluina tein vähän erilaisia vyyhtejä, pidempiä ja sitten itseraidoittuvan langan aikaansaaminen oli mielessä, joten sen tein taas netin ihmeellisestä maailmasta löytyneiden ohjeiden  mukaan näin:


Eli yhden sohvatyynyn ympäri 10 kierrosta, siirrytään seuraavaan, kiedotaan 10 kierrosta ja taas seuraavaan ja 10 kierrosta. Aloita alusta. Tulee olemaan painajainen keriä tätä takaisin kerälle. Ei se hirveästi onneksi sotkuun värjätessä mennyt, jonkun verran kuitenkin. Edit. ei se ollutkaan painajainen! Kyllähän siinä aikaa meni, mutta melko kivuttomasti sen kerälle sai, hyvä juttu! Yksi tuommoinen sitten värjättiin aina oman värisekseen. Tähänkin saattaa olla joku helpompi keino, mutten parempaa löytänyt. Ei sitä lankaa nyt just sohvatyynyn ympäri oltu kiedottu niissä ohjeissa, mutta tuolin selän kumminkin. Muut vyyhdit on sitten ihan suoraan kahden tyynyn ja taisi olla kaksi kolmen tyynyn mittaista.

Värjäsin noita vyyhtejä muutaman vähän erilailla muutenkin, jotkut niinkuin aiemmin, eli yksi pää, keskikohta ja toinen pää. Tässä tavassahan tulee sitten sitä keskikohdan väriä enemmän, kun se tulee ns. kaksi kertaa siinä missä noita kahta päissä olevia värejä vaan yhden kerran. Värjäsin sitten 1/3 kerrallaan, tässä meinas kyllä olla näpit vaarassa kun piti siitä kuumasta kohdastakin ottaa kiinni. Selvisin sentään ilman suurempia palovammoja :) Voi yrittää olla nopea, tai ehkä odottaa hetken että lanka jäähtyy, jos ei ole yhtä kärsimätön kuin minä. Tarkoitus oli kokeilla jossain näkemääni ohjetta että ensin värjätään se koko avattu vyyhti yhdellä värillä, vedetään se sitten kireälle vyyhdille, laitetaan toiseen väriin uimaan ja silleen saadaan taas vähän erinäköistä lankaa. Tämä tapa värjää vain sen ulkopuolen, sisään jää ensin värjätty väri näkyviin. Unohtui sitten kokonaan. Tässä pitää muistaa sitten se värioppi, jos värjää ensin keltaisen vyyhdin ja laittaa sen siniseen väriin, niin vihreäähän sieltä tulee.

Ostin myös nestemäistä elintarvikeväriä, ajattelin että kokeillaanpas nyt tuokin tapa samaan syssyyn. Siihen tarvitsee lisäksi myös etikkaa, ohjeet esim. täältä: http://www.ullaneule.net/0307/artikkelit_elintarvikevarit.html Suurin ero oli siinä, että lankaa ei huuhdella värjäyksen jälkeen! Jos en olisi useammasta paikasta käynyt katsomassa, niin sen olisin tehnyt. Eihän tuossa niin käsketä tekemäänkään mutta samaan vauhtiin ne olisi raanan alle menneet jos ei jossain toisessa ohjeessa olisi sitä erikseen kielletty. Mietin että miten pahasti se lanka haisee etikalle, mutta sinne kattilaan se enin haju näköjään jäi. Tuoksahdus etikasta jäi kyllä, täytyy tuulettaa ulkona hetki. Värjäys itsessään oli yhtä helppoa kuin kooleilla, aavistuksen hitaammin ehkä imeytyi väri. Tällä tavalla voisikin muuten olla mahdollista saada sitä liukuväriä aikaan. Siitä tulikin itse asiassa aika kauniin värinen, näitä täytyykin ostaa lisää! Nyt ei ollut kuin punainen ja sininen kokeilussa.

Eilen illalla kylppäri oli sitten tämän näköisen telineen vallassa:
Oikeanpuolimmaisin se raitakokeilu, sitä seuraava elintarvikeväreillä värjätty, tuossa kuvassa ei näy se lila minkä noilla sain aikaan. Ihan kiva, mutta ei vieläkään se täydellinen. Näissä langoissa kolmea eri lilaa, eikä ihan just nappiin ole mikään. Parempia kuin viimeksi muttei sitä oikein kirkasta mitä haen. Kokeilut jatkukoon! 


Vyyhdit, nro 1: Cherry Limeade 2 pss, 1 pss Grape+2 pss Pink Lemonade, Blastin Berry Cherry 1 pssnro 2: Lemonade 2 pss, Mango 1 pss, toisessa päässä tapahtui kaikenlaista mitä en enää edes saa päähäni, lopputulos metsänvihreä. Ihan nätti mutta ei sitä mitä hain.
 


Nro 3: Mixed Berry, Blastin Berry Cherry, Mandarina-TangerinaNro 4: Lemon-lime, Watermelon, 1 pss Lemonade+ 1 pss Ice Blue RaspberryNro 5: 3 pss Wild Purple Smash (Hawaiian Punch-väri), 2 pss Lemonlime Splash (myös HP-väri), 2 pss Strawberry Lemonade


Nro 6: Sininen ja punainen elintarvikeväri


Nro 7: 2 pss Pink Lemonade, 2 pss Mango, 2 pss Tropical Punch.Uusia lempivärejä; Blastin Berry Cherry, ihan mahtava punainen! Tätä mulla ei viimeksi ollutkaan. Tuo HP -lila oli jo itsessään aika kiva, vois tulla sekoitettuna johonkin vielä parempi. Myös tuo HP-lemonlime oli aivan ihana vaaleanomenankirkkaanvihreä, tuosta vyyhdistä taisi tulla mun lemppari näistä tämän kerran kokeiluista. Samaten Lemonade on aika ihana haaleanvaaleankeltainen.

Olihan taas ihanaa väriterapiaa korin täydeltä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti