sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Inspired by Tättähäärä

Mainostan taas tuota Tättähäärän facebook-sivustoa, sieltä saa niin ihanaa väriterapiaa ja inspiraatiota! Keräilin 7 yhteensopivaa lankakerää, ja niitä sitten pyörittelemään mikä väri menee mihinkin kohtaan. Tuo liila millä aloitin on Nallea, hieman ohuempaa siis kuin muut. Loin 72 s kolmosen puikoille, alkuun 16 kerrosta oikeaa, sitten pykäreunuksen kerros eli; 2 o- langankierto, toista koko kerroksen ajan. Sitten jatketaan taas suoraan, liilaa 16 krs. Värinvaihto kahdella kerroksella, 1 tumma liila silmukka ja 1 vaalea liila silmukka, seuraavalla kerroksella päinvastoin. Koska nuo muut langat olivat paksumpia, alkuun kavensin vaalean liilan kohdalla joka puikolla tasavälein 2 s pois. Tämän jälkeen vaihdoin 3 ja puolen puikot työhön.

Kavennukset matkin edellisistä polvareista, eli kun työ on 15 cm pitkä, kavenna yksi s molemmin puolin takana keskellä, ensin 2* 8 kerroksen välein, sitten 6*4 kerroksen välein. Jää 12 silmukkaa puikolleen eli 48.

pykäreuna käännettynä

tässä näkyy kuja mihin saisi nauhan pujotettua

Laitan tähän itselle muistiin ekaa sukkaa tehdessä kerrosten määrät, ettei tarvitse sitten koko aika olla laskemassa miten monta riviä mitäkin väriä kudotaan.:
2* 16 krs tumma liila
8 krs vaalea liila
8 krs kirjavaa (tämä lanka itsevärjättyä, ei siis löydy kaupan hyllyltä :) )
4 krs fuksiaa
3 krs turkoosia, tässä kohtaa ensimmäinen kavennus!
5 krs valkoista
3 krs vaaleanpunaista
4 krs tummaa liilaa
sitten aloitetaan pystyraidoitus, liilan kanssa fuksiaa vielä 3 krs, vaihtuu omavärjäämä kirjava.

Mietiskelin tässä vaiheessa kavennukset uudelleen, jätin 14 silmukkaa puikolleen koska tuo kirjoneule ei veny yhtä paljon kuin normaalisti. Olisi ollut ärsyttävää jos ei sukka mahtuisikaan nilkasta jalkaan.

13 kerrosta kirjavalla, sitten kantapää vahvennettuna mallina fuksialla. Kantapään jälkeen laitoin työhön vaaleanpunaisen langan, mutta se ei sitten erottunutkaan tuosta kirjavasta just ollenkaan, joten sitä vaan 3 kerrosta ja vaihdoin valkoiseen. 9 kerrosta valkoista, sitten jatketaan turkoosilla 6 krs, fuksia jää sitten pois ja jatketaan turkoosilla ja tummanliilalla 6 krs. Kirjavan  kanssa 6 krs liilaa. Kärkeen vaaleanpunaista, kavennus nelitahokavennus. Se tyyli sopiikin tähän kuin nyrkki silmään, kauniisti kaventuu nuo raidat. Myös kiilakavennuksista tuli yllättävän nätit, niitä alkuun mietin että mitenkä asettuvat. Joka toinen krs, kunnes 11 s. puikollaan, sitten joka krs. Päätellään kun 2 s puikolla. Ja sitähän riittää, päättelemistä nimittäin... Tiedän että tähän on olemassa se hieno tapa, olen sitä videotakin joskus katsellut. En jaksanut alkaa etsimään mistään, neula viuhumaan vaan!

nelitahokavennus
ja päältä, tulee tuommoinen hauska pyörre
kiilakavennukset ja kärki sivusta


Tuo viimeistelykin alkoi kesken kaiken mietityttämään, teenkö sen pykäreunan mitä alkuun suunnittelin, vai olisko sittenkin kiva kun laittais joistain väreistä narun ja siihen helmiä? Ja pujottelisi sen siihen reikäkujaan? Kuitenkin niin että olis vielä konepestävät. Hmmm. Vielä on aikaa harkita, toinen sukka pitää saada myös valmiiksi. Laitetaan gallup pystyyn! Kummasta itse pitäisit?

Tämmöiset sukathan on ihan äärettömän hyvä tapa kuluttaa niitä jämälankoja. Ainoa huono puoli mikä mulle tuli on se, etten tuota liilaa jakanut alkuun kahdelle kerälle. Tajusin kyllä ettei riitä enää toiseen, mutta halusin tasapainon vuoksi kärkeenkin sitä väriä. Nyt sitä on sitten haettava lisää. Kaunis värihän se on, menee se sitten taas johonkin! Langankulutus per sukka 95 grammaa, huimat 190 sitä näihin sukkiin menee. Yksittäisiä värejä en punnaillut.

Hauska taas miten on kauneus katsojan silmässä, minä kun työkaverille sanoin että kato miten sairaan makee, niin hyvä ettei järkytyksestä tippunut tuolilta :D Hän on kyllä kovin mustavalkoinen ihminen, ei muita värejä taida päällä koskaan ollakaan. Minulla taas oli kovin kivaa, aina välillä sukka jalkaan ja sitten lankakeriä siihen viereen että millähän sitä jatkais??? Mikähän nyt sopisi? Siis väriterapiaa! Laskekaa luovuus valloilleen!


3 kommenttia:

 1. Ihanaa väriterapiaa! Kyllä elämässä pitää olla värejä.
  Minä taittaisin sukkiin pykäreunan. Vaikka kyllä nyörikin olisi kiva...

  VastaaPoista
 2. Taidan kyllä kallistua sen pykäreunan kannalle, pysyy varmaan siistimpänä ajan mittaan.

  VastaaPoista
 3. Aivan ihanat värit näissä sukissa :) pystyraidottaminen on niin kivannäköistä, oon itekin kokeillu lapasissa.

  VastaaPoista