tiistai 7. tammikuuta 2014

Uuden vuoden aloitukset


Nimenomaan aloitetut; ylläolevat sukat on ainoat mitkä on valmistuneet kokonaan. Tehty varpaista varteen, lankana Grundl Hot Sock Diamond värinro 07. Näitä kun tein kaksilla eri puikoilla, niin varret oli pakko ottaa pyöröpuikolle ja tehdä loppuun magic loopilla, oli niin erikokoiset puikot vaikka muka samankokoiset. Tulipahan treenattua sitten sitäkin, ihan näppärästi se kävi. Koko sukkia en vieläkään oikein innostunut sillä tavalla tekemään. Katsotaan jos vaikka vuoden aikana oppisi? Sen verran venkslasin lankaa, että kantapäät tein samasta kohtaa lankaa, ja vaikka tuota aloitusta en välittänyt mistä kohtaa tuli, niin melkein osuivat sukkien raidat samaan kohtaan. Kivan pehmeää lankaa, ovat mukavat vaikka ihan paljaaseen jalkaankin. Kahden ja puolen puikoilla, ja se loppu siis pyöröillä. Langanmenekki 60 grammaa. Kivat pikkuset perussukat. Ihan aikuisten kokoa kyllä, mutta kun on tullut tehtyä noita pitkävartisia viime aikoina.

Muut ovat parittomia yksinäisiä sukkasia ja lapasia. Mikähän siinä on että aloittaa jotain ja sitten iskee inspis tehdäkin jotain muuta ja jostain muusta langasta?

Kuplatumppi, jäi kesken kun ei tullut edes talvea! Värinä musta ja itsevärjätty 7-veikka. Onhan tälle kaveri tehtävä, nopsa tehdä mutta en tiedä mikä siinä jäi tökkimään...tuo kärjen silmukointi häiritsi, mutta nythän senkin osaan paremmin tehdä.


Haitarisukka, tämä jäi kesken kun oli pakko päästä tekemään tuosta valmistuneitten sukkien langasta, ja sitten nuo tiikerisukat seuraavaksi...tekisköhän tämän parin sitten valmiiksi kun tiikerille on pari? Muutama haitari siinä toisessa vartta jo olisi. Keltaista ja itsevärjättyä seiskaveikkaa.
Tiikerisukka, tähän tulee kyllä pari heti, justiin sain valmiiksi tuon eilen illalla. Samalla perusmallilla varpaista varteen kuin ylimmäiset sukat. Niissä vaan varsi 3 o 1n, näissä taasen vasta ihan ylhäällä varressa muutama sentti 2o 2 n, langan sain kulumaan aika tarkkaan. Kantapää taas aftertought-heel. Se on kyllä niin helppo tehdä tämmöisiin vähän ohuempiin sukkiin! Tulee koko sukka jotenkin ihan älyttömän nopeasti valmiiksi. Päättelemättähän nämä on vielä kaikki tietenkin....

 
ihanat värit :)
 
Lankojen lopullinen tarkistuslaskenta tuotti hirmuisen tuloksen...9678 grammaa!! Siis sehän on vaan lisääntynyt tuo varasto. Ja 7-veikkoihin tullut uusia värejä. Ounou. No onneksi niistä jo voi nämä tehdyt vähentää, teen sen kyllä vasta sitten kun parit on valmiita.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti