keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Salaiset sukat

Minä kun tykkään tämmöisistä kivoista leikeistä, niin lähdinpä mukaan tähänkin. Nyt kun sain valmiiksi kaikki keskeneräiset, huomasin tuon kyllä jo aiemmin mutta päätin että uusia ei saa aloittaa ennen kuin vanhoilla on kaverit. Salaisten sukkien ohjeet löytyy täältä.

Minulla kun ei nalle-vahvuisia lankoja montaa ollut, aloitin tekemään 7-veikasta ja ajattelin ettei haittaa vaikka varresta tulisi löysä, jalkaterän ajattelin tehdä normaalin kokoisen. Ja tuo kirjoneule kun aina kuitenkin sen verran on kireämpää että josko ei hirmu leveää tulisi. Värejä vaihdoin muutaman, vihreästä tuli sininen, joka on Aitoa Suomalaista Sukkalankaa eikä veikkaa. Sillä tein aloituspitsin, joka kääntyy joustimen päälle. Tuo on niin kaunis väri, ja edelleenkään vihreää ei ole. Valkoisella joustinta 13 krs, kolmosen puikoilla.

varren pitsi
Toisessa osassa en tehnyt keltaista osaa, vaan jatkoin valkoisella ja tein sillä pitsineuleosan. Myös ohjeen 3 viimeistä kerrosta korvasin 2 sinisellä kerroksella. Jolla jatkoin sitten pitsineuletta joten korvasin sillä turkoosin osion osassa kolme. Sitten mentiinkin melko lailla ohjeen mukaan osa kolme loppuun. Osassa 4 korvasin vihreän ja mustan valkoisella ja turkoosilla. Josta paljastui tuo hauska pääkallokuvio. Lopun osan jätin tekemättä, alkoi varrella olemaan jo tarpeeksi mittaa, 24 senttiä tässä vaiheessa. Osassa 5 odotetusti sitten aloitettiin kantapää, sitä ennen olevan kirjoneuleen jätin myös pois, tein kaksi kerrosta sinisellä ennen kuin aloitin varsinaisen kantapään. Sitoo tuota koko sukkaa väreiltään yhteen. Kantapäästä tuli hauska, en ole tuollaista ennen tehnytkään. Eli raidallinen ja nostetuilla silmukoilla saatiin aikaiseksi kuvio. Minkä varmaan pitäisi olla sydän, mun käsialalla aavistuksen venynyt malli, mutta hauska silti :) Tässä vaiheessa olen kauhean tyytyväinen omiin värivalintoihin ja kuvioihin, paitsi tuohon keskellä sukkaa olevaan vaaleanlilaan. Ainahan mulla joku kohta pitää olla mikä ärsyttää itseään jälkikäteen. "Miksi mä ton tohon menin laittamaan!" Mutta en aio purkaa, on siitä niin paljon tehty jo eteenpäin, eikä sitä nyt paljoa ole...

kantapään sydän
 Kantapään jälkeen oltiin jo osassa 6, jossa vaihdoin lankojen värit, kertaalleen kyllä kudoin tuon kohdan mustalla ja turkoosilla, mutta ei sopinut muuhun sukkaan sitten ollenkaan. Purkuun, ja uudet värit pinkki sekä vaaleanharmaa. Sitten taas alkoi sävellys, jotta sukan värit sopivat yhteen. Tein muutaman raidan, sinisellä ja sitten tuota aiemmin ollutta kuviota yhden mallikerran roosalla ja luonnonvalkoisella, ja taas pari raitakerrosta, toinen mallikerta samaa kuviota värit toisinpäin. Miellytti taas silmää enempi. Kärjen tein samalla ajatuksella kuin kantapään, raidallisena ja samoilla väreillä. Käytin tässä samaa nelitahokavennusta mitä aiemminkin raidallisessa kärjessä. Langanmenekki oli muuten huimat 206 grammaa!Aika kivat tuli, vai mitä?


Kiitos leikistä ja vaivannäöstä Not Another Blogin pitäjälle Minnalle!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti